Mire jók a tönkölybabák?


Mire jók a tönkölybabák?

Hasfájás-fülfájás-elalvás-játék

-         A tönkölybúza pelyvája jó illatú, kellemesen zizegő töltést ad.
-         A kisbabák általában nagyon szeretik a vele töltött párnákat, babákat, állatkákat. Egy ilyen alvóállatka nagy segítség lehet az elalvásnál.
-         Hasfájós újszülöttek pocakjára téve enyhíthetik a hasfájást*.
-         Fülfájás és egyéb fájdalmak, pl. fejfájás, alvászavarok esetén is jól használhatók*.
-         Hűthetők (mélyhűtőben, hűtőben), melegíthetők (sütőben, mikróban), a pelyva jól tartja a hőt, így meleg és hideg borogatásra (hideg: rándulásra, zúzódásra, meleg: hasfájásra, fülfájásra) is használhatók. Hűtéshez rakd a mélyhűtőbe 15-20 percre, melegítéshez mikróba max. fél percre alacsony fokozaton vagy sütőbe 10-15 percre 50 fokon (óvatosan, ki kell tapasztalni, mennyi ideig lehet, úgy, hogy elég meleg legyen,  de  ne forrósítsuk túl, akár meg is barnulhat).
-         A tönkölypelyvával töltött babákat, állatkákat lehet nézegetni, ölelgetni, cipelni, gyűrögetni, lehet játszani és aludni velük, és ha fáj valami, megnyugtatnak, csillapítják a fájdalmat*.
-     Babzsákként is használhatók.
-         A tönkölypelyva nagy előnye a meggymaggal szemben, hogy sokkal könnyebb, nem nyomja a babák pocakját, és nem veszélyes, ha dobálják a gyerekek...
-         A tönkölypelyva nem vált ki allergiát, az atkák nem telepszenek meg benne.
-         Levendula is tölthető bele, ami szintén nyugtató hatású.

*: fájdalomcsillapító, nyugtató hatása tudományosan nem bizonyított.

A tönkölypárnáim, tönkölybabáim egy tönkölypelyvával töltött lenvászon párnából és egy külső huzatból állnak. A külső huzat könnyen levehető, géppel vagy kézzel mosható. A tönkölypelyva illatát meghosszabbíthatjuk, ha időnként kitesszük a napra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése