2015. december 1., kedd

Vége a napsütötte novembernek

Múlt héten még 20 fok fölött jártunk, szinte folyamatosan sütött a nap, alig esett az eső, ami elég furcsa volt, de örültünk neki. Abban az évben, amikor szeptemberben ideköltöztünk, folyamatosan esett, mintha dézsából öntenék, úgyhogy ehhez vagyunk szokva, de azóta kiderült, hogy az (is) egy kirívó év volt. Az évet úgy értem, hogy ősszel, télen, tavasszal, mintha állandóan esett volna. De tényleg akár 3 napon vagy egy héten át olyan intenzitással, mint ahogy otthon csak 10-20 percig szokott egyhuzamban. A gyerekek (is) hamar megszokták az esernyős közlekedést az esőben, ma már fel se tűnik egy kis szemerkélés. Mint ahogy Giorgio bácsi mondta: Ja, az nem eső!
Szóval vége az ősznek, már jeget is kapartam az autóról, kétszer is. Ja, volt azért egy rövid, egy hetes ködös idő, amit kevésbé kedvelünk, ellenben látványnak nem rossz.  

A tavat jól körbefotóztam...A madarakat is el kezdtük etetni újra. Tavaly kezdtük, akkor 1 hét kellett nekik, hogy az etetőre merészkedjenek, most 1 nap. :-) A vörösbegyek már folyamatosan itt laknak a kertben, tavaly ideköltöztek. :-) És megint minden nap egy új faj jelenik meg. Úgy látszik, így terjed az információ.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése