2011. november 11., péntek

Forró ital a mézeskalácshoz, hideg téli napokra

Már hideg van és hamar sötétedik. Brrrrr......Amellett, hogy várjuk a tavaszt, szebbé tehetjük ezt az időszakot például egy jó forró itallal, ami a mézeskalács mellé is jó lehet!

Itt egy jelölt:

Marcipános-csokoládés forró ital (4 adag)

6 dl tej
2 dl tejszín
3 adag capuccino por
1 evőkanál barna cukor
fél kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál vaníliás cukor
fahéjrúd
15-20 dkg kiváló minőségű marcipános csokoládé


Összekeverjük a tejet és a tejszínt. Hozzátesszük a barna cukrot, fél kávéskanál fahéjat, egy kávéskanál vaníliás cukrot és 3 adag capuccino port. Összetörjük a csokoládét apró darabokra. Lassú tűzön, kevergetve melegítjük az italt. Amikor már forró, a csokoládé darabokat egyesével belekeverjük. Addig kevergetjük tovább, amíg felolvadnak a csokoládé darabok, az ital krémes állagú, sötétbarna színű lesz.
A pohárba, amiben tálaljuk, rakjunk egy fahéjrudat, ezzel keverjük meg az italt és hagyjuk benne egy kis ideig. Díszíthetjük tejszínhabbal, annak a tetején kakaóporral, egész kávészemekkel.

Vajon capuccino por helyett kakaóporral is jó? Kipróbálom.

3 megjegyzés:

  1. ...es utana kergetozunk ketevesunkkel az udvaron fel s ala par oran at, hogy elegessuk a kaloriakat. :-))

    Mezes recept is lesz?

    VálaszTörlés
  2. Valami kell, hogy kibirjuk a sok hisztit :-))
    Jó hírem van, lesz!

    VálaszTörlés
  3. na, ez igaz!
    varom a receptet, maganba is, ha ugy jobb. A disziteshez is kerek tippet, az enyemeken mindig szetfolyik a cucc es nem olyan csinosak aztan mint a tieid.

    VálaszTörlés