2011. november 16., szerda

A mézeskalács recept


ahogy én csinálom:

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt átszitálva
15 dkg porcukor
25 dkg vegyes virágméz
5 dkg margarin
mézeskalács fűszerkeverék (vagy 1-1 kávéskanál fahéj és szegfűszeg)
4 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
1 tojás

A lisztet, a szódabikarbónát, a porcukrot és a fűszert alaposan összekeverem. A mézet és a margarint belerakom egy kis tálkába és mikróban melegítem, amíg a margarin nagyjából megolvad. A mikróból kivéve kevergetem még egy kicsit, amíg teljesen folyékony lesz a margarin.  Ezt a keveréket, majd egy felvert tojást hozzáadok a liszthez, és összegyúrom a tésztát. A tészta inkább kicsit lágy legyen, mert a pihentetés során még keményedni fog egy kicsit. Ha nem eléggé formázható, gyúrható, hozzáadok egy kevés langyos vizet.
A tálat lefedem és a tésztát legalább egy napig pihentetem szobahőmérsékleten. 2-3 napig is felhasználható, több részletben is.
A folytatásról később...

1 megjegyzés: